35. letní sraz TOM bude ve Frýdlantu nad Ostravicí

lukas.husek
Asociace

Letní sraz TOM 2016 se uskuteční v Beskydech, v městečku s aktivními tomíky, kteří žijí nejen turistickými závody. Sraz TOM bude propojen se srazem dospělých turistů, který bude od 30. 6. do 3. 7.2016 v nedalekém horském středisku OSTRAVICE jako 1. mezinárodní letní sraz turistů.

Tomíkům ale 4 dny nestačí a budou mít svůj sraz protažen na 10 dnů. A bude to také sraz mezinárodní, protože společně s českými tomíky se jej budou účastnit také slovenští tomíci.

Na svém srazu budou tomíci ubytováni ve dvou frýdlantských školách ve třídách (karimatka a spacák), ale bude možno spát i ve vlastních stanech u školy. Stravování (polopenze) je zajištěno ve školní jídelně.

Největším lákadlem budou určitě BESKYDY a jejich nejvyšší Lysá hora, na které je nyní nová turistická Bezručova chata. Kdo se na Lysou horu vyškrábe, bude odměněn nejen krásným výhledem, ale také prohlídkou chaty.

Beskydy ale nabízejí celou řadu dalších vrcholů i příjemných lesních zákoutí, na které vás zavedou připravené pěší i cyklo trasy. Kdo zatouží po poznání širšího okolí, může absolvovat autobusový výlet do muzea automobilů v Kopřivnici, na štramberskou Trúbu nebo nedalekou rozhlednu na Bílé hoře, může navštívit zříceninu hradu Hukvaldy nebo muzeum staré školy v Kozlovicích.

Zajímavé je také Hornické muzeum v Ostravě, zřícenina Slezskoostravského hradu nebo nejvyšší místo centra Ostravy – kouřící halda Ema. Pobyt ve Frýdlantě bude možno si zpestřit koupáním, sjezdem z Pusteven na koloběžkách nebo návštěvou lanového centra Tarzania v Trojanovicích. Po večerech se také tomíci nudit nebudou a ve škole se zúčastní mezioddílových sportovních turnajů.

Náklady na sraz ještě nejsou přesně zkalkulovány, ale účastnický poplatek určitě nebude vyšší, než na minulém srazu na Šumavě, kde byl ve výši 1.700 Kč.

Poplatek bude obsahovat ubytování ve škole, stravování (polopenzi), organizaci srazu a turistický program. U výletů se budou připlácet náklady na autobus nebo jinou dopravu a vstupy.

Přesná cena a přihlášky budou umístěny na web asociace do konce ledna 2016. Předběžné přihlášky můžete zasílat už nyní, informace dostanete pak na svou adresu.

Sraz připravuje Moravskoslezská krajská rada společně s TOM Divočáci Frýdlant a dalšími oddíly.

Na setkání na 35. letním srazu TOM se těší Mojmír Nováček, novacek@kct.cz


Komentáře

Hroši Chodov přijedou v novém složení, počítám min 14ks! Dasty


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu