Sbírka ke Dni veteránů: půjdete do toho letos s námi?

omanek
Asociace

Den válečných veteránů se slaví na paměť  ukončení první světové války, zvané též Velká válka.

 Připadá na 11. listopad - a to je už za pár dní.

Proč to píšu?

Obrátila se na nás paní Provazníková ze sdružení Post Bellum , z projektu Paměti národa, ušlechtilého spolku, který mapuje naši dávnou i nedávnou historii. Znáte? Slyšeli jste, milí tomíci?  Snad i vám se ježily vlasy hrůzou, když v rozhlasu zaznívaly pořady  Mikuláše Kroupy nebo jeho kolegů zaznívaly příběhy lidí, letitých pamětníků, kteří prožili nacistické či komunistické peklo - a  přeci je to nezlomilo, možná právě naopak. Paměť národa operuje ve školách, nejrůznějších organizacích ...A rychle zpět k veteránům, jejichž svátek  Paměť národa každoročně oživuje také.

Pod mým textem  si můžete přečíst o sbírkových dnech a o vlčích mácích, skrze které můžeme veteránům pomoci. Je to letos trošku narychlo a já rozumím tomu, že jen málokdo z vedoucích dokáže všeho nechat a do nabitého programu oddílového i soukromého tohle ještě vtělit.

Jeden takový oddíl ale už máme - jsou to roztočtí Kulíšci. Jdou do toho už letos, rozeběhnou se s vlčími máky po Roztokách a výtěžek nashromážděný v pokladničkách pošlou na  podporu statečných veteránů.

 Tak zkuste o tom, přátelé vedoucí , zapřemýšlet, prosím.  Vše podstatnén čtěte níže.

Tomáš Novotný

PS: Akce nijak nenahrazuje ani nevytěsňuje Světlušku, pro kterou jsme  pořád důležitým a věrným  partnerem. Ale možná  proto, že Světluška tuhle formu sbírkové podpory už opustila, se otevírá pro některé naše oddíly šance zkusit to  právě s veterány.

 

 

 

 

Drazí tomíci,

v pátek 11. 11. si připomeneme Den válečných veteránů, který se po celém světě slaví v tento den ku příležitosti konce první světové války.
Květy vlčího máku pokrývaly hroby vojáků padlých na západní frontě a staly se proto symbolem tohoto svátku.

Bojovali za naši svobodu a dnes patří mezi nejzranitelnější z nás. Paměť národa pořádá tuto sbírku na přímou pomoc válečným veteránům a bojovníkům za svobodu. Podpora půjde také na to, aby se nezapomnělo na jejich příběhy. Po celé republice bude možné pořídit květ vlčího máku, který si lidé mohou připnout na klopu jako symbol úcty k našim hrdinům.

Školy, spolky, knihovny, kavárny, různé prodejny, úřady, muzea, informační centra a další stovky míst se zapojují do sbírky.

Pouliční sbírka bude probíhat v týdnu 7.-11.11.
Kasičky na sbírkových místech budou dostupné celý listopad.

Nyní se obracíme s prosbou o pomoc na Vás.
Coby zkušení dobrovolníci znáte, jak probíhá pouliční sbírka, byli byste ochotni tentokrát vyrazit do ulic i s našimi vlčími máky?

Stačí jen vyplnit jednoduchý formulář zde. My už se Vám po jeho vyplnění ozveme se vším potřebným a vězte, že uděláme maximum pro to, abyste neměli příliš starostí na svých bedrech.
Kasičky Vám pošleme a vy nám je po sbírce jen zašlete zpět (vše na nše náklady).

Vážíme si jakékoli pomoci a budeme rádi, pokud u toho budete letos s námi.

Děkujeme!

V případě potřeby mi neváhejte klidně rovnou zavolat.

Anna Provazníková
koordinátorka pouliční sbírky
775 731 648
Je na nás, jak žijí naši hrdinové.

 

Post Bellum | Paměť národa


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu