Energie: Buďme připraveni

omanek
Asociace

Vážení kolegové vedoucí, k dnešnímu dni platí, že je ve spolkovém rozpočtu vyčleněno cca 600 000 Kč, které umožní přispět oddílům na nájmy kluboven a na energie. Pokud by děj, který popisuji níže, nevyšel, lze každopádně počítat s přibližně stejnou podporou na tento účel jako v loni. Jinak řečeno pokud nevyjde snaha o navýšení peněz na energie přes poslaneckou sněmovnu a MŠMT (viz níže), jsme schopni rozdělit při přibližně stejném počtu žadatelů jako v roce 2021 přibližně stejný balík peněz.

 

Snažíme se o navýšení prostředků na energie

V nejbližších dnech by mělo být jasno, zda parlament přesune z obřího balíku pro sport nějaký malý peníz také k našim spolkům. Na energie.

Pokud se přesun podaří, bude to zřejmě nový dotační titul.

Blíží se konec roku a je jasné, že na zúřadování nové dotace bude mít MŠMT velmi málo času. Neznáme ještě přesné podmínky této (případné) dotace, ale už nyní vás vybízíme, abyste si pro jistotu nechali zaslat dílčí fakturaci (neboli mimořádné vyúčtování) s nejpozdějším termínem ke konci listopadu.

Mám pocit, že tuhle věc budeme dle pokynů MŠMT řešit někdy v prosinci, ne-li v lednu…

Vyúčtování ale každopádně musíte mít.

Týká se samozřejmě jen těch z vás, kdo budou žádat příspěvek na energie a nájmy.

Zde upřesnění: Nájmů, jejichž součástí je i spotřeba elektřiny či plynu se – snad- bude týkat případná dotace též. Uvažuje se též o příspěvku na pevná paliva, nakoupená někdy v intervalu leden 2022 – cca léto 22. Pokud příspěvek na paliva projde, nebudou hrazena paliva nakoupená do zásoby někdy v říjnu či v listopadu.

                Vím, že hromadím znejišťující slůvka snad, případná atd. J Jak ale jinak vyjádřit nejistotu a zároveň vás poprosit, abyste se svými dodavateli (pronajímateli kluboven atd.) v kontaktu, abyste byli zkrátka připraveni.

Jakmile budeme míti více informací, dozvíte se je přes web mailovou poštu a FB.

Tomáš Novotný


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu