Nevzdávat to předem!

lukas.husek
Asociace

Asi vám stejně jako mně trochu zvedl adrenalin výrok jinak uměřeného a pro naše aktivity pochopení majícího ministra školství Roberta Plagy.

Tábory možná v srpnu.

Člověk si ve smyslu rozvolňovacích opatření říká: Probůh, proč? Proč ne v červenci?
Pokud vše půjde dobře, pokud se nezdvihne druhá vlna toho svinstva, tak proč otevírat hospody, pouštět lidi do hobymarketů, kde se dokonale promísí a nachrchlají si do obličejů, proč povolovat obrovskou koncentraci nakupujících na farmářských trzích, ke kterým naši představitelé vzhlížejí jako ke zlatému teleti?  Vidím to občas v Dejvicích – hlava na hlavě, omakávání zboží…Že by to bylo méně rizikové než parta třiceti táborníků, kteří jsou spolu celých čtrnáct dní, dovedou je prožít v lese nebo na výpravě, kde se návalu lidí vyhnou…Nevím, hlava mi to moc nebere.

Nebudou třeba k mání za ty dva měsíce rychlotesty, kterými by děti prošly před nástupem na tábor? Nevím, je to nápad pochycený od jednoho ze zkušených vedoucích...ano, je z Lípy!

Pevně doufám, že to byla jen mediální úvaha střelená do dnešní rychlé doby. Pevně doufám, že to Česká rada dětí a mládeže dokáže ministrovi vysvětlit: brzy, rychle, jednoznačně. A že nám to dá vědět. Pevně doufám, že kdyby to nešlo, bude právě ČRDM tím, kdo trošku zavelí, abychom se ozvali…

Držme jim i sobě palce.

 Je to věc vážná a je jasné, že na hygieniky a epidemiology se dneska nedá moc tlačit. Všichni chceme přežít, nikdo nechce riskovat zdraví své, dětí, vedoucích.

Vyhlašovaná opatření by však měla mít logiku a měla by být probrána s těmi, kdo provozu táborů opravdu rozumějí.

Dodám ještě, že jsem apeloval na pořadatele letního srazu tomíků  Toma Fuska, aby akci neodpískával. Dohodli jsme se zatím  na nějaké minimální versi srazu, bez přechodu hranic například.

Počítáme s letní školou ve Sloupu, jsem rád, že pracovitá spolková mládež zcela naplnila brigádu na konci srpna.

Ano, vím, že stačí, aby se dosud slibně se vyvíjející situace s koronáčem  otočila – a vše bude jinak.

Ale – nevzdávejme to předem!

Tomáš Novotný, předseda Asociace TOM


Komentáře


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu