Brno se pokusí o rekord ve sběru vysloužilých baterií

lukas.husek
Asociace

Milí tomíci,

v Brně se v neděli 18.září uskuteční ekologická akce zaměřená na sběr použitých baterií. Přijďte a pomožte vytvořit rekord! Tešit se můžete i na zajímavý doprovodný program nejen pro děti. Pozvánku a tiskovou zprávu si můžete přečíst níže.

"Oslavte s námi v září Evropský den recyklace baterií! V rámci ekodne nazvaného příhodně Recykliště proběhne pokus o vytvoření českého rekordu ve sběru použitých baterií od veřejnosti během jedné akce.
 

Celodenní populárně vzdělávací akce pro malé i velké děti s řadou soutěží na téma odpady a jejich recyklace proběhne třetí zářijový víkend, konkrétně v neděli 18.9. na dopravním hřišti Městské policie v Brně – Pisárkách.

Pro mladší i starší děti mají organizátoři nachystánu „recyklační“ soutěž o hodnotné ceny a odměna rozhodně nemine ty, kteří přinesou k odevzdání vysloužilé elektrospotřebiče a především baterie. „Pokusíme se překonat rekord v jejich množství vybraném od veřejnosti během jediné akce", řekl nám jeden z organizátorů akce Miroslav Kubásek ze spolku Ekosmák. „Každý, kdo přinese alespoň jeden kilogram baterií, bude zařazen do slosování o tablet a další zajímavé ceny“, dodává.

Po celý den bude kromě několika infostánků zaměřených na odpady a jejich recyklaci k dispozici atraktivní dopravní hřiště se zázemím a tahákem pro děti bude jistě i skákací hrad nebo možnost svezení na poníkovi v ZOOkoutku (možná přijde i lama…:-).

Neváhejte, sbalte kola, odrážedla, kolečkové brusle, vysloužilé baterie, a vyrazte v neděli 18. září se svými ratolestmi na dopravní hřiště na Riviéru, nudit se určitě nebudete!

Vstup na akci je zdarma."

Více informací na webu http://www.recykliste.cz/

Foto k dispozici na https://www.dropbox.com/home/Recykli%C5%A1t%C4%9B

S úctou Radek Janoušek

za Ukliďme svět, ukliďme Česko 2016
 

 

E-mail: radek@uklidmecesko.cz
Mobil: +420 777 176 675
Web: http://www.uklidmecesko.cz

Přílohy: 
PDF icon recykliste.pdf

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu