Brigádníci opět v Oparně a ve Sloupu

lukas.husek
Asociace

V předposledním srpnovém týdnu se na Oparenském mlýně a také v severočeském Sloupu konala tradiční velká brigáda. Naše největší a "nejnáročnější" základny vyžadují každoroční údržbu - a pro tu jsou mladí brigádníci z celé republiky těmi nejvhodnějšími.

Co jsme dělali? V Oparně jsme čistili náhon zanesený bahnem. Byla to práce strašlivá, protože smradlavá a mazlavá. Celý mlýn se generálně uklidil, pořezalo se snad 15 kubíků palivového dřeva, které mladý vůdce brigády Véna Křepelák z českolipských Dakotů vytahal se svými parťáky z těžce přístupného lesa...

Ve Sloupu vyklidily mladé ruce z garáže doslouživší nábytek. Nábytek skončil ve sběrném dvoře, garáž bude opravena a změní se částečně na ústřední archiv tomíků. I kolem Herberku se sekalo, klučelo, myla se okna v obou objektech, malovala se chodba, vyklízel se sklep od zbytku škváry z dob Gustava Husáka.

Brigádníkům z Ostravy, Hlásné Třebáně, Zadní Třebáně, Hlučína, Hradce Králové, Dobranova, Poděbrad, Ústí nad Labem, Sedlčan, Prahy, Smiřic, Dvoru nad Lužnicí, Třince, České Lípy, Říčan, Libice nad Cidlinou a Lhoty pod Libčany patří velký dík - za práci, optimismus a dobrou náladu, která jim vydržela celý slunný týden.

Tomáš Novotný

PS: Na jednom ze snímků vidíte obří stan, ve kterém jsou dočasně uskladněny věci z garáže. Stan je to úctyhodný, má rozměry 12x18 metrů a v budoucnu bude k zapůjčení oddílům.

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu