I na jihu Čech táboří tomíci ….

lukas.husek
Asociace
Zkraje srpna jsme se vypravili na návštěvu několika našich táborů jižně od Prahy. Viděli jsme tábor oddílu Gaudium (tábořiště patří sedlčanským tomíkům a leží ve Středočeském kraji u Jezera balvanů), který byl opravdu velmi úhledný, čistý a malebný. Navštívili jsme pražské tomíky z oddílu Bodláci v Pluhově Žďáru a obdivovali jejich dívčí tábor včetně bytelného srubu. O skromný počet malých holčiček se staral ještě skromnější počet vedoucích. Nadšení paní a slečen vedoucích bylo nepřehlédnutelné... Zajímavostí bylo i to, že holky vozí pitnou vodu do tábora lodí po místním potoce. Líbilo se nám i v Borovanech u Českých Budějovic na táboře Baloon clubu, na velkém tábořišti chatkové kolonii Olšina, kde tábořily Vlaštovky Milady Jarolímové. Ty jsme překvapili právě při vodní soutěži, kdy se tomíci nadšeně klouzali po velké plachtě. Tábor v Dobré Vodě u Číměře, kde tábořili tomíci ze Sedmičky, nás krom hezké polohy v lese zaujal takzvanou toaletní maringotkou...
 
Na táborech jsme potkali zapálené vedoucí, spokojené a usměvavé děti - co si více přát. Na každém táboře byla v běhu hezká celotáborová hra, která dotvářela táborovou pohodu.
 
Těžko srovnávat, ale co do úpravnosti, výstavnosti a polohy téměř až idylické vede v našich očích přeci jen středočeské tábořiště Jelenů u Jezera balvanů u Trkova.
 
Ondřej Šejtka, Tomáš Novotný
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu