Sbírkové dny pro Světlušku probíhají tento týden

denisa
Asociace

Už čtrnáctým rokem rozzáří dobrovolníci ve světluščích kostýmech ulice českých a moravských měst. Od 12. do 16. září bude na 7 000 malých i velkých Světlušek ve více než 300 městech po celé ČR nabízet sbírkové předměty – tykadla, náramky a propisky. Jejich koupí lidé přispějí do sbírky Světluška, kterou pořádá Nadační fond Českého rozhlasu.

Vybrané peníze ze sbírky pomáhají jednotlivcům s těžkým postižením zraku a také neziskovým organizacím, jejichž projekty umožňují nevidomým žít lépe a samostatně. Světluška přispívá např. na nákup speciálních pomůcek, které „mluví“ nebo mají hmatový displej, na psí vodící pomocníky, na asistenty, kteří umožňují dětem chodit do běžných škol a seniorům trávit podzim života doma a ne v ústavu. Podporuje také nadané studenty, hudebníky či sportovce. 

Projekt můžete podpořit po celý rok odesláním jednorázové dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87 777, anebo jej podporovat pravidelně po dobu jednoho roku odesláním roční dárcovské SMS ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA. Cena jedné DMS je 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč. Dárci mohou také přispět přímo na sbírkové konto Světlušky „deset devítek“ 99999 99999/0100.

Na těchto stránkách http://www.svitis.cz/ si můžete stáhnout také aplikaci Svěltuška, přes kterou pošlete DMS.

Tomíci se do sbírky zapojí již po třetí a obsadí 15 českých a moravských měst. Zapojí se 241 dvojic tomíků z 16 našich oddílů. Jmenovitě velmi děkujeme za přislíbenou účast a čas, který sbírce věnují, těmto oddílům:

TOM Oftalmo Brno, TOM Práčata Rapšach,TOM Dakoti a TOM Chippewa Česká Lípa, TOM Divočáci Frýdlant nad Ostravicí, TOM Kadao, TOM Sihaspa Ostrava, TOM Maracaibo Třinec, TOM Tuři Olomouc, TOM Arachné Praha, TOM Trilobit Beroun, TOM Robinsoni Poděbrady, TOM Sluníčka Litoměřice, TOM Pawnee Bystřice pod Hostýnem, TOM 1419 Otrokovice a TOM Rokytná Brno.

 

Tomíci, potkáte-li tento týden na ulicích vašich měst světlušky, přispějte i vy! Podpoříte tak dobrou věc!

 

(ústř)

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu