Registrace do spolku v roce 2016

omanek
Asociace

Vážení kolegové,

připomínáme aktuální registraci v oddílu a členů v registračním systému tomíků. Registrace se bude provádět stejným způsobem jako v minulých letech, tedy elektronicky. Bude třeba zkontrolovat veškeré údaje o oddílech a případně je aktualizovat. Rovněž pak označit u vaší členské základy, kdo bude nadále registrovaným členem. Další členy poté lze doregistrovat během roku. Následně stisknout „kouzelné“ červené tlačítko „Uzavřít registraci na rok 2016“ a tím je celé registrace hotová. Seznamy se nikam nemusí zasílat.

Registrace na nový rok by měla probíhat tak, že loňským členům pouze změníte status na „registrovaný“, případě aktualizujete údaje a vše uložíte. Postup, kdy všechny členy smažete a ty samé znovu nahrajete, není správný a tímto vás prosíme, abyste jej nepoužívali.

V novém roce vás v evidenci čeká několik novinek, které níže vysvětlujeme.

1) Evidence majetku – Během prvních měsíců následujícího roku se vám v evidenci v menu objeví záložka Majetek. V této části si budete moci evidovat oddílový majetek a rovněž se zde bude evidovat majetek, který se zapisuje na zelené karty. Tento modul budete využívat zápisy a výmazy majetku ze zelené karty, zájemci zde mohou lehce evidovat i majetek pořízený z vlastích zdrojů. Na začátku roku navkládají pracovníci ústředí obsah zelených karet oddílů do evidence a my vás pak požádáme o kontrolu, zda se vše shoduje i s vašimi záznamy. Další změny se následně budou evidovat již jen elektronicky. Pevně věříme, že vám toto rozšíření evidence opět ulehčí práci.

2) Statutární zástupci oddílu – Pro potřeby nového občanského zákoníku a rejstříku spolků rovněž potřebujeme definovat, kdo je statutárním zástupcem oddílu. Standardně je statutárním zástupcem vedoucí oddílu. Nechceme však zasahovat do zvyklostí oddílu, a tak bude možné označit, že statutárem oddílu je rovněž zástupce vedoucího oddílu či hospodář oddílu. Počítejte prosím jen s tím, že statutární zástupce oddílu musí být starší 18 let. Nastavení počtu statutárů naleznete rovněž v detailu vašeho oddílu.

3) Čísla členů v databázi KČT – Od roku 2015 jsme propojili databáze tomíků a KČT. Registrovaní členové se automaticky odeslali do databáze KČT a zpět se zaslalo číslo člena. Toto spojení však vykazovalo občasné chyby. Nyní aktuálně řešíme, jaký postup zvolíme v roce 2016. S jistotou však můžeme říct, že veškeré kroky budou automatizované a žádné další seznamy členů nemusíte zasílat oblastním správcům. Systém to udělá za vás. V evidenci se rovněž dozvíte, jaké jsou možnosti strukturovaného členství v KČT (viz obr. ) .

4) Levnějš í energie – V evidenci tomíků bude nově možné přidávat zájemce do systému levnějších energií pro domácnosti, klubovny i firmy. Systém bude fungovat obdobně jako při hlášení k telefonní síti. V systému vytvoříte žádost o připojení k projektu levnějších energií a vámi zadaného zájemce pak bude již sama kontaktovat energetická společnost. Žádosti budete moci vytvářet v záložce „Energie“, kterou naleznete v horním menu po přihlášení. Bližší popis systému levnějších energií vám přineseme na webových stránkách na začátku roku 2016.

Registraci pro rok 2016 bude možné provádět od 1. 1. 2016. Po provedení všech úprav nezapomeňte prosím registraci oddílu vždy ukončit. Uděláte to pomocí tlačítka „Ukončit registraci“, které naleznete dole na stránce v registraci oddílu. Bez ukončení registrace je registrace neúplná, proto na ni prosím nezapomínejte!

Bližší informace o nových změnách vám poskytne Ondřej Šejtka na emailu ondra@a-tom.cz.

Ondřej Šejtka

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu