TOM Vltavský paprsek uspořádal tábor pro rodiče s dětmi

denisa
Asociace

V oddíle zažíváme velký „babyboom“, naše řady se velmi rychle rozrůstají, a to tak úspěšně, že jsme se rozhodli letošní rok uspořádat tábor zvlášť, i pro ty nejmenší tomíky a jejich rodiče. Domovskou táborovou základnou se pro nás od 8. do 15. 8. stala Chata Hluchavka v Orlickém Záhoří.

Tábor se v ničem nelišil od toho „velkého“ oddílového, proto nechyběly ranní rozcvičky, stezka odvahy nebo celotáborová hra, která byla v duchu pohádek a nesla název Z pohádky do pohádky. Všichni táborníci měli masky, pohádkovými postavami se to jen hemžilo. Každá etapa nás zavedla do pohádky a děti se musely popasovat s nejrůznějšími úkoly, které s pomocí rodičů s nadšením plnily.

Děti si zahrály na prasátka a musely postavit dům tak, aby jim ho vlk nesfouknul, jako červené Karkulky sbíraly do košíčků dárky pro babičku, vyráběly botičky pro vílu Amálku, musely správně přiřadit pohádkové kamarády, jako beránci musely sbírat kytičky pro ovečky a na závěr se zapotily při hledání pohádkového pokladu.  

Počasí nám mimořádně přálo, každý den jsme využívali bazén, trampolínu, pískoviště a houpačky, které byly na zahradě penzionu. Vydali jsme se i na několik výletů-navštívili jsme několik vojenských bunkrů v okolí, kostel (a blízké dětské hřiště) v Neratově, lanové centrum na Bedřichovce a Deštnou. „Velcí“ se každý den dělili o služby v kuchyni, na nákup a na úklid (samozřejmě pod pečlivým dozorem „Malých“).

Večer nechyběla porada, plánování programu na další den a sepisování kroniky. První ročník našeho „Malého tábora“ proběhl úspěšně, děti byly nadšené a nemůžou se dočkat dalšího.

Tereza Dvořáková, TOM Vltavský paprsek, Kralupy

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu