Letní sraz rakouských tomíků

denisa
Asociace

První srpnový týden se konalo  setkání rakouských tomíků a mládeže rakouského turistického klubu ( ÖTK ) na tradičním letním srazu, tentokrát v Bretsteinu ve Štýrsku.

Za  české tomíky se srazu zúčastnil TOM Čmoudík Ostrava, TOM Vsetín a poslední 2 dny srazu i TOM Kadao Opava. Sraz je nosnou akcí naší dlouholeté mezinárodní spolupráce . 

Na zahájení jsme pozdravili rakouské tomíky, zástupce obce Bretstein i rakouského turistického klubu a poděkovali za možnost opět se jejich srazu zúčastnit a prožít tak týden společných dobrodružství  při turistických akcích, sportech a večerních posezeních u táborového ohně.

Nakonec těch společných téměř devět dnů v nádherném Rakousku  bylo málo... ale i tak jsme za převážně krásného počasí stihli splout  dvě "svižně" tekoucí řeky (Mur a Salza včetně soutěsky), prošlapat kopečky ve Štýrsku, zamakat si na Murské cyklostezce nebo na jiných cyklovyjížďkách, s ferattovým vybavením zdolat Bosruck, vyšlapat si nejkrásnější soutěsku Rakouska (Medvědí), prolézt světoznámé stříbrné doly, koupat se na krásném přírodním koupališti.  

Závěrečný oheň proběhl s  dlouhým zpíváním v němčině, angličtině a češtině. K tomu naši kadeti zdolali vrchol nad táborem, kudy určitě ještě lidská noha neprošla a po nocích hráli různé strategické hry. A to vše velmi levně a s pěkným zázemím v místní škole a hospodě v obci Bretstein, za toto vše ještě jednou díky moc rakouským tomíkům z ÖTK.

Jiří Homolka, TOM Vsetín

 

(foto Rosťa Kašovský, TOM Čmoudík)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu