Pozvání do saského Krušnohoří – ještě jsou volná místa!

omanek
Asociace

Milí oddíloví vedoucí, v posledním Tomíku byla otištěna a na sněmu ve Zlíně prezentována pozvánka na zajímavou zahraniční exkurzi. Jde o výlet do saského Krušnohoří, do malebného kraje se zajímavou historií kousek za českými hranicemi. A to konkrétně do hornického města Annabergu, které návštěvníkům nabízí možnost leccos z místní bohaté historie a tradic zažít a vyzkoušet.

            Jako první se přihlásili tomíci z TOM Javory z Černuce a zvolili termín 29. 6. – 2.7. 2015, termín ještě upřesňujeme s německým partnerem a malá změna je vyhrazena. TOM Javory obsadí asi deset míst, zbývá tedy ještě ca. 8-10 míst pro další zájemce. Proto neváhejte a hlaste se do konce února na mail oparenskymlyn@a-tom.cz.

            Akci pořádá přímo ústředí tomíků v rámci přeshraniční spolupráce s krušnohorským spolkem Erzgebirgsverein, která byla navázána při obnově Oparenského mlýna v programu Cíl 3. Jednalo by se o čtyřdenní exkurzi s bohatým programem. V nabídce aktivit je například prohlídka historické části města s unikátním pozdně gotickým halovým kostelem sv. Anny, návštěva Krušnohorského muzea s ukázkovým dolem, které mapuje těžbu stříbra v regionu, dále prohlídka Manufaktury snů, což je muzeum krušnohorského lidového umění s výstavou dřevěných hraček, pyramid a betlémů. Nepředstavujte si ovšem nudné procházení mezi zaprášenými vitrínami, v muzeu je vše v pohybu, nechybí interaktivní prvky a v místních dílnách si vyzkoušíme řezbářství a paličkování. Zajímavé technické památky nabízí také blízké okolí Annabergu – muzejní důl a hamr ve Frohnau. A k tomu navíc hned za hranicemi města krásná krušnohorská příroda a množství turistických stezek.

            Ubytování bude zajištěno v chatkách ve středisku ochrany přírody Dörfel kousek od Annabergu. Po celou dobu bude k dispozici průvodkyně z řad tomíků, takže případná jazyková bariéra není překážkou. Ústředí přispěje oddílu na dopravu a ubytování. Akce je určená pro tomíky ve věku 10 – 18let a jejich doprovod.

Helena Podroužková


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu