TOM KAM vítězil na mistrovství v pexesu

denisa
Asociace
V sobotu 25. ledna 2020 se uskutečnil již 11. ročník Mistrovství ČR v Pexesu, který jsme pořádali ve spolupráci s SVČ Klíč F-M.
Jako Kamáci jsme obsadili bohatě prostřední kategorii (9 hráčů) a jeden hráč byl v té nejmenší. V kategorii dospělých letos za nás nikdo nesoutěžil. Hrálo se, jako každoročně, ve třech kategoriích: 2014-2010, 2009–2002, 2001 a starší. Každý hráč odehrál 6 kol, buď s 28 dvojičkovým nebo s 32 dvojičkovým pexesem.
 
Pexesa se v průběhu mistrovství střídala a každý účastník si zahrál s pexesy s šesti různými motivy. Jednotlivá kola byla losována počítačovým programem tzv. gorn systémem, který se využívá i na turnajích Osadníci z Katanu. Na samotné jedno kolo byl stanoven limit 20 minut a po něm následovala vždy 10minutová přestávka k odpočinku mozkovým závitům. Mezi 4. a 5. kolem byla větší přestávka určená na občerstvení se anebo k možnosti zajít si někde na jídlo. Po odehrání posledního šestého kola byly známy výsledky, ale než došlo na samotné vyhlášení, bylo ještě na řadě tzv. superfinále pro vítěze jednotlivých kategorií.
 
Na samotný závěr mistrovství došlo k slavnostnímu vyhlášení nejlepších tří hráčů v jednotlivých kategoriích. Byly předány ceny, které věnovaly firmy Mindok a Albi, statutární město Frýdek-Místek, turistický oddíl KAM a SVČ Klíč. Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem za věnování pěkných cen do turnaje. Na řádný průběh mistrovství v pexesu se podíleli 4 naší vedoucí a 2 instruktoři.
 
A jak jsme jako Kamáci dopadli?
 
2014-2010
 
1. Lucie Šnapková
 
2009-2002
 
1. Pavel Vnuk
 
2. Thea Barcziová
 
7. Matouš Slíva
 
9. Tereza Tomisová
 
14. Natálie Nytrová
 
17. Dominik Ksiažek
 
18. Daniel Strnadel
 
19. Tomáš Kalus
 
20. Eliška Včeláková
 
Superfinále
 
2. Lucie Šnapková
 
3. Pavel Vnuk
 
 
Jiří Šnapka
TOM 19070 KAM
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu