Za krajany do Banátu – nabídka oddílům

denisa
Asociace

Vážení přátelé,

máte-li zájem vyjet letos o prázdninách či na podzim do Banátu v Rumunsku, můžeme vám nabídnout dotační prostředky - příspěvek na dopravu. Kontaktujte prosím ústředí (Alici Pařízkovou – alpa@a-tom.cz), kde si můžete domluvit konkrétní podmínky.

Připomínáme, že banátská výprava je výprava ke krajanům do Rumunska, do Bígru, Gerníku nebo třeba sv. Heleny, do časů připomínajících místy  předminulé století. Od doby,
kdy tomíci a woodcrafteři pořádali pro děti z krajanské komunity po čtyři roky tábory, sice už uplynul nějaký čas, ale tomíci mají zcela jistě  v krajanských vesnicích dobré jméno.

Lokalita je zajímavá místopisně i etnograficky, stačí se podívat na webové stránky www.banat.cz nebo na stránku Češi v Banátu.

Cílem výpravy je krom zajímavého putování vhodného (zejména)  pro děti od 12 roků výš i podpoření kontaktů s místními učiteli či s rodinami, jejichž děti  se našeho táboření účastnily.
Z nabízených prostředků je možné přispět na dopravu (ve výši cca 70% vašich nákladů), která při této pouti vždy činí největší položku. Jsme schopni podpořit 10 až 20 člennou výpravu do Banátu.

V loňském roce se výpravy do Banátu zúčastnil za výše uvedených podmínek opavský TOM Kadao a v roce 2015 pražský oddíl Sůvy. Oba oddíly byly z návštěvy Banátu nadšené, své postřehy a zážitky popsaly v časopisu Tomík.

https://procleny.a-tom.cz/sites/default/files//2016-rijen.pdf

https://procleny.a-tom.cz/sites/default/files//tomik_na_web.pdf

 

Vaše ústředí
 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu