Ostravští tomíci se dobrovolně školili

denisa
Asociace

Vedoucí a instruktoři z TOM Buntaranta z Ostravy zorganizovali dvě víkendová školení, která proběhla v lednu a únoru v Beskydech. Témata zněla – seznámení se s problematikou života dětí žijících v náhradních rodinách, dětských domovech apod., řešení krizových situací na akcích a komunikační dovednosti.

Každý z účastníků měl možnost předem si připravit nějakou situaci, kterou by chtěl prodiskutovat. Nastínit problém, který bychom společně rozebrali, navrhli optimální řešení apod., což lektorům dalo možnost připravit si na míru konkrétní témata. Povídání jsme si zpříjemňovali různými aktivitami, hraním na kytaru a zpíváním, procházkami po okolí apod.

Poděkování patří všem čtyřem lektorům z řad sociálních pracovníků a speciálních pedagogů, kteří vyslyšeli naše prosby, přijali pozvánku a podělili se s námi o své vědomosti, zážitky a zkušenosti.

Všichni hodnotili povídání jako velmi přínosné, a to ne jen směrem k práci s dětmi, ale i do života obecně. Poděkování patří i těmto účastníkům, protože ne vždy jsou dobrovolní pracovníci ochotni věnovat čas vzdělávání pokud není povinné.

Děkujeme všem zúčastněným a přejeme zúročení načerpaných vědomostí.                                      

Jiří Garnol, TOM Buntaranta

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu