Vánoční orienťák v Bělském lese

denisa
Asociace

Mírně mrazivé počasí přivítalo sedmdesátku odvážných tomíků z ostravských oddílů Paprsek, Sirius, Sylvatik, Čmoudík, Sihasapa a také z RADAMOKu na čtyřiadvacátém sportovně zábavném orienťáku. Nejprve proběhnul hodinový rogaining – úkolem bylo dle mapy v časovém limitu najít co nejvíce orientačních kontrol rozmístěných v Bělském lese.

Některá družstva to stihla komplet, dokonce s velkým časovým předstihem, některá téměř. K úspěchu nám dopomohly nové sady lampiónů a kleštiček pro orientační běh pořízené z dotace města Ostravy, čímž tímto děkujeme. Určitě nám poslouží i do dalších let.

Po občerstvení skvělými bramborovými placky, které smažila tradičně Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje, následoval orientační běh s hromadným startem, také podle mapy. Na trati byly nachystány tyto kontroly – hudební test (známé trampské a oddílové písně - dle hudebních ukázek rozpoznat interprety, skupiny….

Všichni znají Bednu od whisky, Tři čuníky, Tři kříže nebo Panenku, ale kdo je zpívá? Ochutnávka sýrů (rozpoznat 8 druhů sýrů, od Hermelínu přes Balkán až po Nivu), kuličkiáda (docvrnkat hromadu kuliček do důlků), 10 nejznámějších obrazů světa (rozpoznat nejznámější obrazy od nejznámějších malířů od Slunečnice až po Noční hlídku), Cimrmanovy hlášky (doplnit chybějící slovíčka v nejznámějších zlidovělých hláškách, od „debil blbeček“ až po „strašného Láďu“ J), oddíly TOM (napsat význam názvů a zkratek oddílů TOM z našeho okolí, víte, co znamená BVÚ, KADAO, Sylvatik nebo UFO?), památky UNESCO v ČR (podle netradičních fotografií KPČ rozpoznat památky UNESCO u nás), ferratový závod (celé družstvo rychle se vystrojit sedáky, páráky, přilbami a absolvovat krátkou provazovou trať), kancelářské krysy (spojit a rozpojit hromadu kancelářských sponek), detektivové (rozpoznat dle fotografií známé detektivy, od majora Zemana a Kalaše až po Kojaka či radu Vacátka), národní hymny (rozpoznat hymny deseti států dle textu), lízátkový závod (každé družstvo co nejrychleji užužlat 8 značkových sponzorských lízátek „Ostrava“, to mělo úspěch hlavně u těch starších… J), klíčový zámkový závod (štafetově vybrat správný klíč a uzamknout správný zámek či kladku), výhodný nákup v Lídlu (dle ústřižků a cen uhádnout to správné zboží)…   

Bylo to snad dostatečně pestré a výsledky byly velmi, velmi těsné, tak jako zatím nikdy!!! Vítězové ale nejsou tak důležití, ocenění patří všem příchozím.

Cíl byl tradičně v klubovně Čmoudíků, tam se vše vyhodnotilo, jedly se další placky a pily čajíčky a kafíčka, sedělo u krbu, rozdávaly PF – no a také se dojídaly vzorky sýrů.

Ceny věnovali a financovali - RADAMOK a Čmoudíci, přispěl KČT a město Ostrava J. Účastníkům  DĚKUJEME za aktivní účast a těšíme se zase za rok.                                                            

Rosťa  Kašovský, TOM 9901 Čmoudík Ostrava.

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu