Čeští tomíci se zúčastnili letního srazu rakouské turistické mládeže

denisa
Asociace

Tomíci z rakouského turistického klubu ( ÖTK Jugend ) se tentokráte v termínu 30.7.-7. 8.2016 sešli v Mauterndorfu v nádherné turistické oblasti Lungau v Salcbursku.

 Klub českých turistů a Asociaci TOM reprezentovali ostravští Čmoudíci a opavské KADAO společně s místopředsedou KČT Jirkou Homolkou, který je garantem česko-rakouské spolupráce. Při slavnostním zahájení jsme jménem KČT i Asociace TOM pozdravili rakouské tomíky, starostu města Mautendorf a 3. prezidenta rakouského turistického klubu. Na 150 účastníků vytvořilo velmi příjemnou atmosféru, a to i díky souběžně probíhajícímu hudebnímu festivalu. Společně jsme navštívili mimo jiné místní hrad Mautendorf nebo vyšlapali na vrch Speiereck 2.411 m.n.m. I přes méně příznivé počasí bylo co v okolí navštívit, měsíc by byl krátký.

Díky kartě Salzburgerland card jsme navštěvovali po večerech bazény se saunami a wellnes a přes den stoupali lanovkami do výšin a dolů sjížděli na kolech,  splavovali řeky na lodích (Taurach, Lieser),  navštívili lyžařské středisko Obertauern slavné díky Beatles a vyšlapali na Seekarspitze 2.350 m.n.m., prolezli krásnou a známou soutěsku Liechtensteinklamm včetně blízkého zábavného vrchu Geisterberg... Když bylo deštivo, navštívili jsme Salzburg počínaje zámkem Hellbrunn a pevností Festung Hohensalzburg, přírodovědným nebo Mozartovým muzeem konče.

Rakouští přátelé nám opět připravili milé podmínky, a tak závěrečné cvičné ferraty v Raxalpe po cestě zpět už byly jenom třešničky na dortu nabitého programu.

S vedením rakouských tomíků jsme také dohodli další společné akce, kdy nejbližší bude setkání vedoucích rakouských tomíků začátkem října v Opavě a na Bezručově chatě KČT na Lysé hoře.    

 

                                                                                                                       

               Jiří Homolka, Rosťa Kašovský

 

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu