Letem světem z TOM Kamínek

denisa
Asociace

Přinášíme pár novinek z chropyňského oddílu Kamínek.

Druhou květnovou neděli vyrobily děti z našeho oddílu maminkám k svátku barevné kloboučky.

Město Chropyně pořádalo k MDD Hrátky pro děti. Kamínek se do této akce také zapojil, a to hned v pátek 27. května Pochodem za hastrmanem Račou. Hned na prvním stanovišti čekaly na děti krásné indiánky, pak beruška a světluška, luční víly, dvě čertice hlídaly, jestli se tam neobjeví nějaké zlobivé dítě, že by s ním šuply do pekla.

Děti potkaly princeznu, kterou chtěl sníst tříhlavý drak, děti ho ale naštěstí zahnaly pryč. Kousek opodál pro změnu potkaly Rumcajse s Mankou a Cipískem, na dalším stanovišti dávaly čarodějky dětem různé jazykolamy. Nechyběla ani Fiona se Shrekem, šmoulové vesele skotačili na skluzavce. Také Eliška s Jindřichem ze mlejna čekali na děti i s Belzebubou a Vodněnou. U zahrádek postávaly Marfuša s mámou a vyhlížely bohatého ženicha. Na poslední zastávce řádil hastrman Rača se dvěma hastrmánky, kteří cákali na děti vodu.

V cíli plápolal oheň na opečení špekáčků a všechny děti dostaly upomínkové listy s obrázkem hastrmana Rače a sladkou odměnu. Počasí nám přálo, děti byly usměvavé a spokojené.

O dva dny později, tedy 29. května, tomíci připravili pro děti zábavné soutěžní odpoledne. Děti si mohly zkusit chodit na chůdách, balancovat s balónkem přes drobné překážky, či dopravit létající talíř bezpečně přes černé díry, zaházet si kroužky na různě vysoké totemy. Když děti vše vyzkoušely, dostaly sladkou odměnu.

Za obě tyto akce děkuji všem Kamínkům i jejich přátelům, byli jste všichni bezvadní.

Mé poděkování patří ještě p. Láníkovi za pěkné vymalování naší klubovny, teď nám krásně září sluníčkově.

 

Za turistický oddíl Kamínek Hana Paňáková.

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu