Překlopili jste?

omanek
Asociace

Vážení kolegové,

je milé, že většina z vás vyslyšela naše prosby a překlopila svůj oddíl do veřejného rejstříku.

Tři desítky oddílů tak však stále neučinily. Subjektům, které včas nedoplní požadované informace do veřejného rejstříku, hrozí sankce nebo snad i výmaz z rejstříku (ztráta IČ). Dodržte prosím tuto zákonnou povinnost, neradi bychom o schopné oddíly přišli.

Jak na to?

Rád vám poradí kolega Ondřej Mánek na: omanek@a-tom.cz a také se můžete inspirovat návodem na našem webu:

https://www.a-tom.cz/17421-zeptali-jste-se-nas-v-souvislosti-s-novym-obcanskym-zakonikem

Přehled již překlopených oddílů naleznete zde:

https://www.a-tom.cz/clanek/17553-prehled-jiz-preklopenych-oddilu

 

Vážení kolegové, v dnešním mailingu naleznete i anonci dotační kuchařky. Většina věcí zůstane v dotačním režimu zřejmě beze změny.
Jedna změna oproti loňsku v dotační kuchařce přeci jen přibývá. Po téměř roční kampani za překlopení oddílů je bohužel stále cca třicítka oddílů, která toto neakceptovala. Máme velké pochopení pro jejich důvody, ale ústředí udělalo opravdu vše, co mohlo, aby tomuto jednorázovému byrokratickému procesu (který jsme si nevymysleli, je dán zákonem) mohly oddíly dostát.
Je proto velmi pravděpodobné, že oddíly, které nesplní tuto povinnost do konce května letošního roku, nebudou moci čerpat běžné dotace v plné výši. Může se to týkat jakékoliv dotace.  O věci se ještě poradí vedení spolku. Naším společným cílem musí být to, aby bylo překlápění dokončeno, abychom dostáli zákonu. Pokud by totiž v dalším roce zjistil soud, že náš spolek sdružuje nepřeklopené (neregistrované) pobočné spolky, může je zrušit. Je jasné, že by to mělo také neblahý vliv na výši přidělené dotace od ministerstva školství. Tuto situaci nemůžeme připustit.
Proto i v kuchařce apelujeme na oddíly, které nedostály této povinnosti, aby tak neprodleně učinily. Velmi rád poradí Ondřej Mánek či předseda spolku Tomáš Novotný.
Děkujeme.

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu