Nové členské průkazy KČT - prosím, čtěte!

lukas.husek
Asociace

Milí tomíci, vedoucí oddílů,

Klub českých turistů se na své celostátní konferenci v dubnu 2015 rozhodl vyměnit již dlouholeté papírové členské průkazy a plastové karty slevového systému EUROBEDS za jednu moderní kartu, navíc propojenou s velkým českým věrnostním (slevovým) systémem SPHERE CARD, který nabízí 10 tisíc slev v Česku a na Slovensku.

Tím bude zrušen od počátku roku 2016 také modrý papírový společný průkaz KČT a Asociace TOM. Kromě toho zavádí klub „strukturované členství“, tedy tři stupně členství s odstupňovanými členskými výhodami a odstupňovanými členskými příspěvky.

Oddílové karty EUROBEDS se nemění, budou se i nadále vydávat za 500 Kč na oddíl a stále budou platit na ubytování v chatách KČT, mezi něž patří i tomácká základna Kusalíno. Pokud nevyužíváte individuální karty Eurobeds a nezaujala Vás ani nabídka karet Sphere Card, pak se pro Vás nic nemění a nebudete klubu platit nic navíc, než platíte dosud ve svých odborech.

Pokud Vás nová členská a slevová karta KČT zaujala, pak máte tyto možnosti:

a)      Zůstat u základního členství v KČT (viz vyčíslení členských výhod v příloze) a objednat si vyhotovení členského průkazu (karty) KČT. Dosud se za kartu Eurobeds platilo 20 Kč ročně, nyní to za novou členskou kartu bude 50 Kč.

b)      Zvolit si rozšířené členství v KČT, které zahrnuje všechny výhody základního členství a navíc obsahuje předplatné časopisu TURISTA a možnost si koupit vybrané turistické oblečení se slevou 50 %

c)       Zvolit si TOP členství, které obsahuje všechny výhody obou předchozích stupňů a navíc tři dárky – Vámi vybranou mapu KČT, vybraného průvodce z nakladatelství Soukup a David a nějakou konkrétní turistickou potřebu (např. kapesní nůž).

V členské databázi KČT bude nyní všem tomíkům nastaveno základní členství v KČT bez průkazu. Pokud si chcete nechat vystavit nové průkazy, pak je nutné, abyste kontaktovali správce vašeho odboru a nechali si v členské databázi KČT nastavit požadavek na tisk průkazu nebo již zvolený vyšší stupeň členství v KČT - těm se budou průkazy tisknout všem. (Každý odbor má svého administrátora databáze, který k těmto údajům má přístup a může je zadávat a měnit. Jemu je třeba nahlásit zájem o vydání průkazů nebo o vyšší typ členství, než je členství základní. Do databáze je možné to zadat kdykoli.).

Možná některé z Vás zaujme další novinka v členství v KČT, a to společné členství v KČT a v české pobočce alpského spolku ALPENVEREIN.CZ. Alpenverein poskytuje svým členům za poměrně vysoký členský poplatek slevu na svých alpských chatách a hlavně nadstandardní cestovní pojištění v horách celého světa (zahrnující např. i úhradu zásahu záchranářského vrtulníku).

Přihláška ke společnému členství je dosud na www.alpenverein.cz, u řady partnerů Alpenvereinu (např. v prodejnách HUDY sport) a nově bude také na www.kct.cz. Při přihlášení se zaplatí společný členský příspěvek, který je o 60 Kč nižší, než součet samostatných příspěvků obou spolků.

S pozdravem

Mojmír Nováček, tomík a generální sekretář KČT

Výše členských příspěvků

Platba za časopis TURISTA zůstává odboru, který časopis objedná a uhradí předplatné.

 

Výhody členů KČT

Základní členství

·         členský průkaz KČT se slevami Eurobeds a Sphere Card (10.000 slev)

·         úrazové pojištění člena

·         slevy na jízdné od ČD (IN karty a Km banka)

·         slevy na vybraných akcích KČT

·         slevy na mapy KČT

·         příspěvky a slevy na ubytování na chatách KČT

Rozšířené členství

·         roční předplatné časopisu Turista

·         sleva 50% na konkrétní výstroj (např. triko, bunda)

TOP členství

·         poukázka na 1 libovolnou mapu KČT zdarma

·         poukázka na 1 turistického průvodce Soukup a David zdarma

·         dárek - konkrétní turistická potřeba (např. nůž)

 

Vyšší stupeň obsahuje výhody nižšího stupně členství


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu