TOM Kadao pořádalo ALBI turnaj v mölkky

lukas.husek
Asociace

Poslední srpnovou neděli pořádal náš TOM Kadao první (zkušební) ročník turnaje ve finské hře mölkky. Společně s nadšenci místního Mölkky teamu se do přípravy a organizace turnaje pustil Adam Weicht (Dib), pod záštitou firmy Albi, výrobce deskových her.

Turnaje se celkem zúčastnilo 19 družstev. Mělo se hrát ve třech kategoriích, ale díky malé účasti v nejmladší a prostřední kategorii, byly všechny dvojice spojeny do jedné kategorie a v závěru se pak pouze symbolicky vyhlásili ti nejúspěšnější dle věku. Naštěstí jsou mölkky hrou, které toto spojení umožňují.

Turnaj probíhal již od devíti hodin ráno v krásném a teplém počasí na hřišti, které nám zapůjčila ZŠ Englišova (DĚKUJEME!). Hrálo se ve čtyřech skupinách, každá dvojice odehrála 3 nebo 4 zápasy. Pro nejlepších 8 týmů následoval pavouk, ze kterého pak vzešel vítěz. Celý turnaj ovládli Matěj Martínek s Jendou Petlachem pod názvem Pleasuremen psí, na skvělém druhém místě se umístily naše holky z Kadao Míša s Markét jako Orbit team a třetí místo obsadil BVB Dortmund ve složení Lukáš Vystrk a Ondra Bedrunka.

Ve vyhlašované kategorii středních se na první příčce umístily již zmiňované Míša s Markét, na druhé Bája s Verčou (Kadao) a na třetím místě Tom s Nelkou (Kadao). Jedinými účastníky turnaje v nejmladší kategorii byli UFO s Opicí, což je věčná škoda! Všem vítězům gratulujeme a ostatním děkujeme za účast.

Speciální dík pak patří DiBovi a Frantovi Pavlíčkovi (Opava Mölkky team) za kompletní uspořádání turnaje. Dále pak firmě Albi, která vše sponzorovala a darovala i ceny, bez toho by to nešlo a také Moravskoslezskému kraji, který nás dlouhodobě podporuje.

Podle odezvy a potlesku účastníků je počin kluků příslibem do příštího roku, kdy opět zkusíme tento turnaj uspořádat, ale již jej zařadíme do oddílového nebo i tomáckého kalendáře.

Kdo neznáte naši oblíbenou hru MÖLKKY, hledejte nahttp://www.albi.cz/hry-a-zabava/molkky-kuzelky/.

Příjemnou zábavu!

autor článku: Tereza Weichtová
autor fotek: Zbyněk Piech, Adam Weicht

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu