Tomíci, jezdíte vlakem? Skupinové jízdenky nad 5 osob je stále možno zakoupit na pokladnách ČD

Ondra
Asociace

České dráhy od začátku května zavedly změny při nákupu jízdenek na skupinovou slevu pro více než 5 osob. K 15. květnu došlo k dalším změnám:

V případě nákupu jízdenek méně než 72 hodin před odjezdem lze zakoupit skupinovou jízdenku těsně před odjezdem přímo na pokladně. Tam, kde na nádraží pokladna nefunguje, je možno skupinovou jízdenku koupit i u průvodčího ve vlaku. 

Skupinovou slevu je možné využít, je-li pro skupinu cestujících nejvýhodnější. Sleva je kalkulovaná pro skupiny 2 až 30 osob.

Dle sdělení ředitele odboru osobní přepravy Českých drah Jiřího Ješety tento stav bude trvat nejméně do 1. července, ale s největší pravděpodobností až do 1. září 2015.

Přesto doporučujeme využívat i nadále objednávkový systém ČD a při rezervaci jízdenky více než 72 hodin před odjezdem využívat objednávkový formulář ČD - viz www.cd.cz/skupiny.
Součástí takto zarezervovaných jízdenek je i místenka (v běžných vlacích)

Objednávkový systém funguje i nadále systémem, popsaným v předchozím článku: http://www.adam.cz/clanek-2015050041-na-vypravu-vlakem-aneb-jak-nakupovat-jizdenky-nejen-pro-oddily.html

Převzato z: www.adam.cz

 

Děkujeme Janu Schejbalovi - Žwejkovi, který nás na novinky u ČD upozornil!


Komentáře

No není to tak růžové, jak ČD píší. Bohužel jsem nestihla rezervaci 72h před. A ani náhodou nám slevu na pokladně nikdo nedal. Byť jsem to zkoušela po telefonu, na místě u pokladen, u informací. Všude dokázali jen odpovědět " Ne, to nejde. Počítač nám to nedovolí. "Je zajímavé, že z Ostravy už nám skupinovou prodali bez problémů rovnou na pokladně. Takže přátelé, jak na kterém nádraží. V Brně na hlaváku s tím teda nepočítejete.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu