Prvosenky na Kamence aneb jaro je tu!

denisa
Asociace

Milí přátelé, už je tu zase jaro, i když se tak moc zatím netváří...

Minulý víkend jsme byli na Kamence a i když byla předpověď velmi pesimistická, myslím si, že nám to zase vyšlo! V pátek byl trochu stres, že do našeho historického oddílového auta passat z roku 1995 všech 34 batohů nevleze, ale nakonec vlezlo (ale neviděl jsem dozadu vůbec nic...).

V sobotu mělo pršet, leč Někdo nahoře rozhodl, že můžeme dělat program venku. Naše komando se vybatolilo na louku a i když nás byla "jen" cca půlka oddílu - 34, zahráli jsme si na úvod dobrou hodinu hru Středověk. Boj o koryta a lepší místo mezi žebráky, měšťany a šlechtici všechny pohltil a rvali jsme se o každý šutr....

Do oběda se stihl ještě indiánský běh, zkusili jsme si si další hru z vaků-Dogó,další dvě kola byly klasika- hraničky. Tři družiny se prostřídaly a šlo se na oběd.

Tentokrát jsme zkusili kuřecí maso na smetaně pod dohledem Niky a Máji a i naše modelky se nám přejedly-šly si dvakrát na nášup...takže asi úspěch.Po odpoledním klídku se makalo dál. Všichni vyběhli na okruh kolem základny, aby si zkusili, co obnáší turistické závody, na které se chystáme 11.4. do Proskovic.

No, a pak přišla fronta-voda zhora a při orkánu prakticky ze všech stran, tak jsme zamkli chalupu a řádili uvnitř- čísla, stolní hry a konečně se také mocně békalo při kytaře-byl s námi Majer, a tak se to dalo zvládnout. Pozdní večerka a posun času nám ukradl kus noci. Ráno se toho už moc nestihlo a po dvouhodinovce her se muselo balit a uklízet.

Poslední perličkou byla havárie naší Nastěnky, která zachánila mladší kamarádku a sama skončila v bahně naplacato. Na nádraží jsme pak převlékali skoro všechno.Patří jí ale můj dík, že opravdu pomohla mladšímu - a o tom to je!

Hrošan-Karel Závadský,  TOM 4345 Paprsek, Ostrava

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu