Zasílání časopisu Turista + zápis oddílů do rejstříku.

omanek
Asociace

Vážení kolegové,

                začátkem března vám přijde nové číslo časopisu Turista. Přijde jen těm, kteří do pátku 20. 2. 2015 uzavřeli elektronickou evidenci. Podotýkáme, že termín na dokončení registrace byl 30. 1. 2015.

                Mezi vámi je i něco málo přes 30 vedoucích, kteří sice data do evidence nahráli, ale definitivně jí neuzavřeli. Těm samozřejmě časopis posíláme také. Prosím vás o to, abyste v dohledné době registraci uzavřeli nebo v případě, že potřebujete poradit, kontaktovali Ondru Šejtku na: ondra@a-tom.cz, případně omanek@a-tom.cz . Rádi vám pomůžeme nebo uzavřeme registraci za vás.

Jak se mohlo stát, že jste registraci nedokončili? Neodklikli jste tlačítko „ukončení registrace“ případně nevyplnili všechny povinné údaje. I s tím vám rádi poradíme.

 

             Vážení kolegové, pokud by se   nedopatřením stalo, že vám Turista nepřijde, přestože máte výše zmíněné podmínky splněné, kontaktujte prosím Ondru Mánka (omanek@a-tom.cz).


            Vážení kolegové, apelujeme na vás, kdo jste dosud v registraci neučinili žádný krok a neobnovili členství svého oddílu ve spolku, učiňte tak neprodleně. Nejde jen o rozesílání Turisty, ale především o další agendu (pojištění, dotace…)

 

S díky

Tomáš Novotný

----------------------------------

Vážení kolegové,

                v souvislosti s platností nového Občanského zákoníku jsme na sněmu schválili nové stanovy našeho spolku. Naleznete je na našich webových stránkách (https://www.a-tom.cz/soubor/16277-stanovy-asociace-tom).

Někteří z vás se ptají, jak se nyní jako naše spolky pobočné můžete odkazovat na nové platné stanovy a zda vám je budeme jako dosud posílat ověřené.

Tato cesta (zasílání ověřených stanov) možná je, je ale také možné a úřady doporučené, aby se třetí osoby, tedy ti, kdo po vás budou naše stanovy požadovat, podívaly na odkaz rejstříku (https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-firma?subjektId=739549) Zde visí naše nové stanovy a notářský zápis určující statutární zástupce spolků.

Jaký je přesný postup pro vyhledání příslušnosti vašeho oddílu (pobočného spolku) k Asociaci TOM, tedy spolku hlavnímu?

 

  1. Chcete prokázat, že jste vedoucím oddílu, kde se nachází vaše sídlo, jaký je název oddílu?

Pak jděte na odkaz https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik. Zadejte IČO vašeho oddílu nebo úplný, co nejpřesnější název. Pokud rozrolujete odkaz „ úplný výpis“, zjistíte, že drtivá většina našich oddílů má vlastně výpis značně neúplný, že velká část údajů chybí. Většinou naleznete název svého oddílu, v neúplném tvaru, naleznete i sídlo oddílu.

V současné době jsou totiž ve spolkovém rejstříku pouze údaje, které úřady v loni „překlopily“ za spolupráce s námi do rejstříku.

Tyto údaje mohou některým úředníkům prozatím stačit, ale nejpozději do konce příštího roku musí být údaje v rejstříku kompletní, tak, jak předepisuje zákon o veřejných rejstřících (304/2013 Sb.). Společně tedy musíme věc dotáhnout. Proto k vám na začátku března vypravíme balíček dokumentů a budeme prosit, abyste nám ho vrátili do jednoho měsíce. Údaje v něm by měly korespondovat s již provedenou evidencí pro rok 2015, ledaže by za krátkou dobu, která uplynula od jejího vyplnění, už došlo ve vašem oddílu k nějaké změně. Při vyplňování údajů dbejte prosím o to, abyste je nemuseli za krátkou dobu měnit. Pokud tedy uvádíte, kdo je vedoucím oddílu, neuvádějte člověka, o kterém víte, že do dvou měsíců končí a budete mít vedoucího nového. Uvažujte alespoň se střednědobou perspektivou a je-li to potřebné, pak např. ustanovte nového vedoucího v průběhu měsíce března, abyste nám poslali ve vyplněných dokumentech informaci, která bude platná po několik dalších let. Administrativní náročnost jakýchkoli změn je obrovská.

               Kdo je již zapsán po novu?

Kdo najde v rejstříku kompletní údaje o svém oddílu a jeho statutárním orgánu?

Je to dosud cca 10 oddílů, které jsme za poslední půlrok kompletně nechali zapsat jako naše pobočné spolky. Podrobně jsme s nimi komunikovali.

Těch se tato administrativa netýká, pevně doufáme, že u nich k žádným změnám nedošlo.

 

 

  1. Jak najdete naše nové stanovy a jak se na ně před úřady můžete odkázat?

Pokud bude úředníkům stačit, že – například při osobní znalosti vedoucího oddílu – se odkážete na nově zapsané stanovy, najdete vše na odkazu https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik

Zadejte IČO asociace, tedy: 44223846 a v zobrazeném přehledu zvolte odkaz “Sbírka listin“. V následně zobrazené tabulce, pak naleznete soubor se stanovami a notářským zápisem o volbě statutárních zástupců asociace.

Zvolíte-li v zobrazeném přehledu odkaz „Úplný výpis“, naleznete v zobrazeném výpisu dole položku „pobočný spolek“ a po jejím rozrolování se zobrazí záznamy o všech pobočných spolcích asociace. Mezi nimi byste měli nalézt i svůj oddíl. Kliknutím na vaše IČO se dostanete na detailní výpis vašeho oddílu.

 

Podotýkáme, že městské úřady a Czech pointy zřízené mimo Českou poštu by vám měly bezplatně vyhotovit ověřený výpis z rejstříku i ověřenou kopii stanov a těmi můžete prokazovat existenci oddílu jako právnické osoby. Při jednání s úřady by měly tyto dokumenty stačit, pokud úřadu nestačí nahlédnutí do rejstříku online.

Vážení kolegové, tento dopis vám zasíláme mimo jiné jako anonci balíčku dokumentů nutných ke zřízení pobočného spolku. Jak je uvedeno výše, balíček vám vypravíme v první březnové dekádě.

S pozdravem

Tomáš Novotný

Ondřej Mánek

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu